onsdag 30 september 2009

Mams plommonmarmelad


Ca 1liter marmelad:


1 kg urkärnade och klyftade plommon

1 kg syltsocker

½ delad och urskrapad vaniljstång

50 g skållad och hackad mandel



Lägg plommonklyftorna i en stor kastrull och häll i sockret. Ner med de urskrapade vaniljfröna samt stången. Rör tills sockret smälter och det börjar koka. Låt småkoka i 2-5 minuter. Skumma av om det behövs. Rör i mandeln. Låt stå svalt i 15 minuter innan marmeladen hälls upp i rena varma burkar.
Super smaskigt på kex med lite gräddädel ost!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Verkligen hur god som helst! Jag är så glad över att hon var så gullig att hon gav mig en burk.

indra sa...

Åh nej att jag inte såg det här tidigare.Vi som har slängt hundratals med plommon. FÅr spara tills nästa år...