torsdag 30 december 2010

Slutet gott, allting gott!

Undra nu bara hur 2011 skall bli?! Vet lite redan nu... 2011 kommer vi rusta lite mindre, åka till solen, njuta av vardagen och njuta ännu mer av våra helger! Känns som att 2011 kan bli precis lika bra som 2010!
Gott Nytt år mina bloggläsare!
Pst!..Vad vill ni läsa om 2011???

fredag 24 december 2010

Lucka 24, God Jul!



Syns i mellandagarna igen...om jag har tid vill säga...nu ska jag umgås med min fina familj och njuta av vår ledighet!
GOD JUL ALLA DREAMISAR!


torsdag 23 december 2010

Lucka 23, uppehåll


...kan man lugnt säga. Från gymmet alltså. Träningen har minst sagt varit lidande det senaste månaderna. Hälsporre följt av förkylningar och mycket "vardags-måsten" har gjort sitt. Kände idag efter gympasset med bästa Trin att jag måste komma iväg dit oxå. "Svagis" man "blitt" när bara löpträning prioriterats. Ändring på det NU! Och så kan man med gott samvete käka all julmat imorgon:-) Undra om det kommer nån tomte?

onsdag 22 december 2010

Lucka 22, julförberedelser

Julmat fixat!
Klapparna inslagna!
Granen pyntad!
Duk manglad!
Förväntansfulla kids!
Kan få va julafton imorgon...för vi är redo!
Så vad gör vi imorgon...softar?





tisdag 21 december 2010

Lucka 21, Julledigt


Japp, jullov ÄNDA till 10 januari! Vad skönt! Inga måsten eller tider att passa förutom mat och sovtider:-). Fint!!

måndag 20 december 2010

Lucka 20, Rudolf!


Små söta renar!
Bjöd söta Mamidosarna på dessa igår kväll! Nu ska jag kolla på Ernst...

söndag 19 december 2010

Lucka 19, Mamidos 4-ever!

Började som ett skämt..."Mamidos". Bästa mammagänget som hängde ihop under föräldrarledigheten. Som då delade allt med varandra som handlade om blöjbyten, pureésorter och bästa nattningsmetoderna. Kidsen blev större men vi har fortsatt att ses och jag kan nog säga att Mamidostjejerna är bland de goaste vänner man kan tänka sig. Jag är så glad att vi hittat varandra och håller ihop. Ikväll träffas vi för att fira vår tradition "Mamidosjul". Fika och julklappsbyte.

lördag 18 december 2010

Lucka 18, "helg-frid-tips"

Äntligen helg...ser hur kidsen ska vara nöjda med att greja på sina rum, softa, och bara ta´t lugnt, leka fint med varandra och inge bråk. Ja ni förstår. Blir ju sällan så... Vill gärna ha min stund på morgonen att fixa till sig i lugn och ro. I veckorna inga problem, fixat innan kidsen väcks, men på helgen... det enda som ekar i huvudet är kidsen småbråk och argumentationer på övervåningen. Men inte nu längre... lånade min mans hörselskydd med radio! Fint! 5 minuter i lugn ochro i tron att kidsen är sams. Ett annat "helg-frid-tips" är att skicka familjen till badhuset och själv stanna hemma för att "röja". Dax att börja röja...;-)


fredag 17 december 2010

Lucka 17, hett just nu...tycker jag!



RÖDA läppar och frilla a la SEPTEMBER. Fixa båda idag!

torsdag 16 december 2010

Lucka 16, Envis

Envis ja visst...finns inget jag inte klarar! Malligt att säga men det tror jag på. Med lite envishet kommer man långt. Vet precis vart den genen kommer ifrån...min söta masegull. Verkar som jag gav lite av den genen till vår lilla K oxå. En MYCKET bestämd dam som vet vad hon vill !


Fast just nu undrar jag hur mycket "envishet" det finns i vår K?!

onsdag 15 december 2010

Lucka 15, hemma bäst!

Hemma igen från två bra dagar i Loka. Jobbat, ätit en massa gott och umgåtts med mina goa arbetskamrater. Borta bra men hemma bäst! Fick vid en av min utlandsresor med jobbet ett mms från min man....

Vår trädgård idag

Även om hemlängtan blev liiiite större så värmde det i hjärtat med en bild från vår trädgård med blommande krokus som han vet att jag bara älskar! Jag är en riktig hemmagris!

tisdag 14 december 2010

Lucka 14, Loka Brunn

Verksamhetsplanering på Loka Brunn med jobbet har stått på schemat idag. Nu väntar julbord! MUMS!

måndag 13 december 2010

Lucka 13, "recept-bytar-kväll"

Är ett riktigt bra sätt att byta sina "tråkiga" recept och få lite nya "fräscha" recept på vardagsmat. Alla tar med ett, två ,tre eller fler recept och så byter man med varandra. Snabba, billiga eller busenkla. Ett riktigt kul sätt att hitta lite inspiration när vardagsmaten hamnar i samma hjulspår. Sen att det är himla trevligt att ses med bästa girlsen är ju en bonus. Här får Ni mitt bästa recept just nu...har DU nått att dela med dej av? Lämna ett vid kommentarer...

Basilikafile i ugn

Detta behövs till 4 port:

Kycklingfiléer, ca 600g

Peppar och salt

margarin att steka i

färsk basilika

soltorkade tomater i olja

2½ dl matlagningsgrädde

1 msk kycklingfond

körsbärstomater

Gör så här:

Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Mixa ihop basilika, soltorkade tomater, grädde och fond. Häll såsen över kycklingen och baka i ugn i 10 min på 200 grader. Dela körsbärstomter och strö över. Baka ytterligare ca 10 min.

söndag 12 december 2010

Lucka 12, upp eller ner?

Frissan på fredag. Ska frillan få va kvar upp eller ska den ner?



lördag 11 december 2010

Lucka 11, så lite som möjligt

...händer hos oss idag. Raggsocksmys och bara va! Det är en perfekt lördag.Stressad inför jul, tokheller! Julklapparna är ju så gott som fixade!

fredag 10 december 2010

Lucka 10, En julsaga

Det var en gång en perfekt man och en perfekt kvinna. De träffades och eftersom deras förhållande var perfekt gifte de sig. Bröllopet var perfekt och deras liv som gift par var oxå perfekt.
En julafton när det snöade mycket åkte det perfekta paret bil på en slingrande väg. Plötsligt såg de någon vid sidan om vägen som fått punktering. Det var jultomten med säcken full av presenter. Eftersom de inte ville göra barnen besvikna erbjöd de tomten att åka med dem så han skulle hinna dela ut alla julklapparna. Och så började de julklappsutdelningen.
Men tyvärr försämrades vädret och de tre råkade ut för en olycka. Bara en av dem överlevede. VEM?

Givetvis överlevde den perfekta kvinnan. Hon är den enda av de tre personerna som existerar i verkligheten....;-)

torsdag 9 december 2010

Lucka 9, Norge bye bye!

2 år fram och tillbaka till Norge... måndag till torsdag! Men nu är det slut. Idag är det sista vändan hem. Känns skönt att få ha DEJ kvar i Sverige nu!

onsdag 8 december 2010

Lucka 8, Känslor

Varje kväll vid middagsbordet kör vi "BÄST IDAG".... alla får en stund att berätta "bäst" idag. Kan vara allt från nått kul som hänt, nått man gjort eller som sagts. Litet som stort. Roligt som tråkigt. En mysig "lek" som blivit stående på kvällsprogrammet.

tisdag 7 december 2010

Lucka 7, Tandhygienist ja visst!

En patient här om dagen:
Jenny! Tomten kommer inte komma till dej i år!...
Bara vänta och se....

måndag 6 december 2010

Lucka 6, Favoriter

Måndag igen...tillbaka till vardagen. Upp tidigt, lämna på dagis och fritids, jobba, hem igen, hämta kids, fixa kvällsmat och sen sova för att börja om på nytt igen på tisdag...
Ser redan fram mot helgen när naglarna får bli turkosa av min nya favvofärg "JADED" och min superfina kjol från "MONKI" åker på.

söndag 5 december 2010

Lucka 5, Snowboardträning

Vår Max köpte lagom till första snön lagt sig en snowboard. Sen dess har han kämpat på baksidan i vår "lilla" backe för att försöka lära sig. Mycket envis och lika mycket "tandagnissel" så börjar han få in tekniken. Idag gjorde jag hans dag och drog fram min bräda.
Märktes i och för sig att det var 2 barn senare och sis så där 5 år sedan jag åkte... Fast i Maxs ögon "ägde" jag i vår lilla backe... Ser nu fram mot vår tripp till Sälen.


lördag 4 december 2010

Lucka 4, smygstart

Ser fram mot en kväll med bästa Lindqvistarna. Julmat, julpyssel och dax att få in rätta "känslan" inför en fjällhelg tillsammans. Kanske lyckas vi övertala våra vänner om en solsemester snart... Och trevligt....ja det har vi jämt! Trevlig lördagkväll "dreamisar"!

fredag 3 december 2010

Lucka 3, Byggprojekt


Från att inte byggt ett enda pepparkakshus ever ska jag gå ut hårt! Tror jag...än så länge läser jag ritningen och klurar på hur jag ska få till det. Fick nämligen av min syss ritningen på ett "funkis"pepparkakshus från tidningen "Hus och hem". Hon som själv alltid bygger efter färdig byggsats tyckte att jag skulle klara detta "masterpiece" . Vi får se...nån dag snart om skaparlusten smyger sig på...blir det bra då blir det bildbevis! Nu ska här bakas pizza! Och sen en date med min bästa ex arbetskamrater Madde och Trin!
Trevlig fredag kväll !

torsdag 2 december 2010

Lucka 2, Hemma

Hemma!
Så skönt det är
när alla är hemma
och sitter kring bordet
och spelar spel.
Så bra det är
när ingen är borta
och hela vår familj är hel.
Så kul det är
när mamma och pappa
skojar med oss
om ditt och datt.
Så fint det är att somna om kvällen
när mamma säger:
"Sov gott, min skatt"
Brita af Geijerstam





Torsdag och hela familjen hemma...redan...inga eftersläntrare ute på norska skogsvägar. Stängningsdag på skola och dagis idag och A tog det skiftet. Jag fick en lugn morgon, egofrukost och själv skutta in i bilen till jobbet utan panikstress för att man är sen på morgon för lämning på dagis och fritids dragit ut på tiden. Vardagslyx och skönt att va två vuxna hemma!

onsdag 1 december 2010

Lucka 1, Årets önskelista!

1 december och bara 24 fjuttiga dagar kvar till jul! Jag brukar gå ut hårt vad det gäller min önskelistor och gör så även i år...3 önskningar...bara;-)

En ny soffa om jag bara kunde bestämma mej för vilken står högt på listan. Ikeas Stockholm, Mio´s Focus eller...Vill ha en skön, med rätt 50 tals känsla, helst en redan insliten fast ny...finns det?








En SUPER socker söt "Kitchen aid" för att kunna knåda ihop en perfekt bulldeg! Sen att den skulle göra sig himla bra i vårt nya kök blir bara en bonus!





Och minst en vecka i solen med familjen! LÄNGTAR så jag storknar efter lite värme och sol och tid med de bästa!